Glas Javnosti

EKSPLOZIJA U TERMOELEKTRANI! Ogromna buktinja zahvatila zgradu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

U japanskoj termoelektrani Taketoio, lociranoj u prefekturi Aiči, došlo je do izbijanja požara, što je potvrdio njen vlasnik, kompanija JERA.

Incident je doveo do privremenog prekida rada elektrane.


Javni emiter NHK izvestio je o snažnoj eksploziji, nakon koje su svedoci zabeležili uzdizanje crnog dima iz elektrane. Požar je navodno izbio u kotlarnici, gde je primetno izbijanje crnog dima, a lokalni mediji javljaju da je zahvaćen i transporter uglja u blizini elektrane.

Vatrogasne ekipe su odmah upućene na mesto događaja, usled brojnih poziva zabrinutih svedoka, potvrdio je zvaničnik lokalne vatrogasne službe.


JERA, koja upravlja ovim postrojenjem, predstavlja vodeću japansku komunalnu kompaniju. Prema saopštenju JERA-e, požar je primećen oko 15:14 po lokalnom vremenu (07:14 po srednjeevropskom vremenu), kada su zapaženi dim i vatra na pokretnoj traci za transport goriva.


Srećom, u ovom incidentu nije bilo povređenih. JERA je obavestila javnost o obustavi radova na lokaciji. 


Termoelektrana Taketoio, čiji proizvodni kapacitet iznosi 1.070 MV, spada među najveće u Japanu po pojedinačnoj proizvodnoj jedinici, kako je navedeno na zvaničnom sajtu kompanije.

Elektrana se nalazi oko 40 kilometara južno od Nagoje, glavnog grada centralnog Japana.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR