Glas Javnosti

EKSPLOZIJE 'TRESU' BLISKI ISTOK: Jake detonacije odjekuju iz AMERIČKE BAZE u Jordanu (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Niz detonacija čuo se iz američke baze, u skladištu u kojem se nalazi oružje i municija, u jordanskom gradu Zarka, eksplozija je potresla građane, za sada se ne zna da li ima žrtava.

Jaka eksplozija potresla je predgrađe grada Zarka u Jordanu, javila je agencija Rojters.

Prema prvim informacijama, niz eksplozija čuo se iz baze jordanske vojske, nedaleko od Zarka, koji leži na severoistočnoj ivici prestonice Jordana - Amana.

Nakon toga stigla je vest da je ošlo do serije velikih eksplozija u američkom vojnom skladištu municije, a njihov uzrok je najverovatnije kratki spoj električnih instalacija, saopštio je portparol jordanske vlade.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama, prenosi Rojters.

U tom području smešteno je nekoliko glavnih američkih vojnih baza, uključujući uzletište izgrađeno 2018. godine, koje je ujedno i štab za logistiku i snabdevanje, iz kojeg se snabdeva i garnizon američke vojske u Tanfu na jugoistoku Sirije.

- Početne istrage pokazuju da je eksploziju izazvao električni krug u vojnim skladištima municije koja se nalaze u izolovanom i nenaseljenom području i pod nadzorom je kamera - rekao je portparol.

Kako se navodi, ogroman narandžasti plamen osvetljavao je pustinjsko noćno nebo i mogao je da se vidi do glavnog grada Amana udaljenog 35 kilometara.

Bezbednosne snage su zbog eksplozije zatvorile Zarku, industrijski grad sa 1,5 miliona ljudi i sprečile svaki izlazak ili ulazak u njega.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR