Glas Javnosti

EKSPLOZIJA NA CRNOM MORU: Ukrajinci tvrde da su pogodili ruski vojni brod, Moskva NEŠTO SASVIM DRUGO

Svet
Autor: Glas javnosti

Na ruskom vojnom brodu došlo je do eksplozije za koju Kijev tvrdi da su je oni izazvali a Moskva, da je eksplodirala municija.

Na ruskom vojnom brodu Moskva izbio je požar, a zatim je došlo do eksplozije zaliha municije, objavili su ruski mediji i dodali da su svi mornari prethodno evakuisani.


Ranije je guverner Odese rekao da je vodeći brod ruske Crnomorske flote pogođen ukrajinskim raketama.

- Projektili "Neptun" koji čuvaju Crno more naneli su vrlo ozbiljnu štetu ruskom brodu. Slava Ukrajini! - napisao je na Telegramu guverner Maksim Marčenko.

Ukrajinski zvaničnici tvrde i da Rusija pokušava da spasi 510 članova posade na brodu, prenosi Kurir. Savetnik ukrajinskog predsednika Oleksij Arestovič potvrdio je napad na brod, ali nije otkrio njegov položaj.

- Brzo gori. Sada. Uz ovako uzburkano more, ne zna se kad će pomoć moći da stigne do njih - rekao je on.


Ratni brod Moskva "proslavio se" na samom početku rata kada su ukrajinski borci sa Zmijskog ostrva odbili da se predaju Rusima i poručili im: "je*ite se".

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski tada je rekao da su svi vojnici pobijeni i dodelio im je ordenje, samo da bi se ispostavilo kasnije da su zarobljeni a onda i razmenjeni za ruske zarobljenike.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR