Glas Javnosti

EKSKLUZIVNO ZA 'GLAS' IZ BEČA! ALEKSANDAR PETRIČ: Strahujemo od najgoreg, ugrožena i MOCARTOVA RODNA KUĆA u Salcburgu! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ogromne poplave zadesile su Austriju a građani strahuju da najgore tek predstoji. Ekskluzivno za Glas javnosti Aleksandar Petrič, direktor Instituta za strukturalni razvoj iz Beča govori o prirodnoj katatrofi koja zadesila Austriju.

Petrič kaže da je najviše stradala oblast oko gradova Salcburg i Halajn.

-Oko 150 pripadnika vojske Auistrije i specijalnih jedinica su na terenu. Ministarka odbrane Klaudia Tanr izrazila je veiku zabrinutost zbog poplava. Kotbah, glavni grad okruga Tenengau je u subotu bio bukvalno potpuno poplavljen, ljudi su ostali bez kuća i autombila ali ono što je za sada ohrabrujuće jeste da nema vesti o nestalima ili stradalima.U Beču je za proteklih 24 sata pružena pomoć za više od 900 porodica na širem području grada, kaže Petrič.

prinstcreen

printscreen

Naš sagovornik istiće da se strahuje od novih padavina i porasta nivoa Dunava.

-Za danas se očekuju novi pljuskovi, nivo Dunava je već kritično porastao u Donjoj Austriji kod mesta Konenburg i u Flatahu u Koruškoj. Posebno je kritično u mestima Kufštajn i Halajn. Gradonačelnik Martin Krunštabel je proglasio vanrednu situaciju u gradu.

printscreen

printscreen

Po Petričevim rečima u u jednom gradu u Koruškoj videna bujica je poplavila banku i školu a mnoga domaćinstva su ugrožena.

-Ugrožen je i tari deo grada gde se nalazi Mocartova rodna kuća a sve će zavisiti od kretanja nivoa Dunava i padavina u narednih 24 sata, kaže za Glas Aleksandar Petrič.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR