Glas Javnosti

EFIKASNA KRIZNA STRATEGIJA KREMLJA: Putin zaustavio virus

Svet
Autor: Глас јавности

Broj potvrđenih slučajeva korone u Rusiji je iznenađujuće mali

Vladimir Putin izjavio je da je njegova zemlja uspela da zaustavi masovno širenje koronavirusa zahvaljujući ranim i agresivnim merama.

Prema informacijama koje su objavili ruski zvaničnici, čini se da je Putinova strategija funkcionisala.

Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Rusiji je iznenađujuće mali, uprkos tome što Rusija ima veoma dugu granicu sa Kinom i da je prvi slučaj oboljevanja zabeležila još u januaru.

Broj zaraženih se povećava, ali Rusija, zemlja sa 146 miliona ljudi, ima manje potvrđenih slučajeva koronavirusa od Luksemburga - zaraženoje samo 367 ljudi.

Za razliku od toga, u Luksemburgu koji ima 628.000 stanovnika, ima 798 slučajeva koronavirusa i osam smrtnih slučajeva.Ruske mere ranog reagovanja poput zatvaranja granice u dužini od 2.600 kilometara sa Kinom već 30. januara i uspostavljanje zona karantina, možda su doprinele odlaganju izbijanja epidemije u punom jeku, naveli su pojedini stručnjaci.

"Generalni direktor SZO rekao je ''testirajte, testirajte, testirajte''", izjavila je u četvrtak CNN-u dr Melita Vujnović, predstavnica Svetske zdravstvene organizacije u Rusiji.

"Pa, Rusija je to započela bukvalno krajem januara", kazala je Vujnovićeva i dodala da je Rusija pored testiranja, preduzela i širi set mera.

Rospotrebnadzor je saopštio u subotu da je ukupno uradio više od 156.000 testova na korona virus.

(Izvor: B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR