Glas Javnosti

Džo Bajden: Džordž Flojd, crnac kojeg je ubio beli policajac, promeniće svet (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Demokratski američki predsednički kandidat Džo Bajden rekao je da će Džordž Flojd, crnac kojeg je ubio beli policajac, promeniti svet.

-Mislim da je ovo što se ovde desilo jedna od glavnih prekretnica u američkoj istoriji, realno, u smislu građanskih sloboda, građanskih prava i pravednog tretiranja ljudi - rekao je Bajden nakon privatnog sastanka sa Flojdovom porodicom u Hjustonu u Teksasu, gde je izjavio saučešće.

I mada svaki kandidat smatra da su predstojeći izbori ključni trenutak u istoriji, piše BBC, Džo Bajden od početka tvrdi da će novembar Amerikancima biti prilika da definišu kakva nacija žele da budu. Bajden je oštro kritikovao predsednika Donalda Trampa, koji se kandiduje za drugi predsednički mandat 3. novembra, optužujući ga da je tokom vikenda davao "očajne" spekulativne komentare o Flojdu. Kandidat demokrata je nedavno i sam bio optužen da je uzimao crnačke glasove zdravo za gotovo kad je rekao da "Afroamerikanci i nisu crni" ako uopšte pomišljaju da glasaju za Trampa.

 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 

There were many great speeches and sermons this afternoon, but this one brought me to tears ? ???✊? #ripgeorgefloyd #justiceforgeorgefloyd #blm #blacklivesmatter @joebiden #joebiden

Објава коју дели Jennifer Echevarria (@j_ech_law) дана

Ubistvo Afroamerikanca Džordža Flojda, kojeg je policajac Derek Šovin ugušio kolenom prilikom hapšenja, podstaklo je globalne proteste.

Privatna sahrana Džordža Flojda biće u Hjustonu kasnije u toku dana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR