Glas Javnosti

DVE TRAGEDIJE U ISTOM DANU KAKVE OVA ZEMLJA NE PAMTI! U školi izgorelo 26 DECE, a 18 RUDARA poginulo u odronu!

Svet
Autor: Glas javnosti

Na jugu Nigera u jednom danu dogodile su se dve stravične nesreće. Nakon požara u školi u kom je najmanje 26 dece poginulo, dogodila se stravična nesreća u rudniku zlata u kojoj je poginulo najmanje 18 ljudi.

Stravičan požar dogodio se danas popodne u školi u Maradiju, na jugu Nigera, a vlasti su navele da se ne zna uzrok požara, kao i da je otvorena istraga. 

„Trenutno imamo 26 poginulih i 13 povređenih, od kojih su četiri u teškom stanju“, navele su vlasti i dodale da su u pitanju đaci predškolskog uzrasta. 

Od sutra je proglašena trodnevna žalost u zemlji, a samo nekoliko sati kasnije od velikog požara dogodila se druga stravična nesreća u kojoj je poginulo najmanje 18 ljudi. 

Nesreća u rudniku dogodila se u južnom regionu Maradi.

Adamu Guero, lokalni zvaničnik oblasti Dan Isa rekao je da se strahuje da je broj žrtava veći.

- Kada smo stigli na mesto nesreće, ljudi su i dalje tragali za telima. Ovo je česta pojava u rudnicima zlata. To je veoma teško kontrolisati - rekao je on. 

Takozvani zanatski rudari koriste zastarele i neregulisane metode kopanja zbog čega su nesreće česte. Povećana potražnja za metalima i rastuće cene rezultirali su porastom malih zanatskih rudnika u siromašnim zemljama širom svijeta. Ova vrsta rudarstva česta je širom zapadne Afrike. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR