Glas Javnosti

Duterte:Naredba vojsci i policiji - pucajte ko pravi nevolje

Svet
Autor: Glas Javnosti

Predsednik Filipina Rodrigo Duterte upozorio je građane da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje" tokom karantina koji predstavlja preventivnu meru za zaustavljanje širenja korona virusa.

"Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu, sada je najvažnije da u zemlji vlada red", rekao je Duterte u sinoćnjem obraćanju naciji koje je emitovano na televiziji, prenose svetski mediji.

"Nemojte pokušavati da povredite zdravstvene radnike, lekare... jer je to ozbiljan zločin," naglasio je Duterte i ozbiljno upozorio Filipince: "Moja naredba policiji i vojsci je da ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi: pucajte u njih!".

U ovoj zemlji prijavljeno je 2.311 slučajeva zaraze, umrlo je skoro 100 ljudi, a, kako navode mediji, građani se okupljaju i ne poštuju izrečene mere zabrane kretanja zato što su gladni. Oni koji protestuju širom Filipina kažu da je to zato što nemaju posao, novac, nemaju šta da jedu, a država im ne obezbeđuje osnovne namirnice kako bi mogli da prežive.

Izvor: Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR