Glas Javnosti

DRUŠTVENE MREŽE KAO MESTA ZA MRAČNE IGRE TINEJDŽERA: Devojčice u grupi dogovarale samoubistva!

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanska policija je na društvenoj mreži Instagram otkrila grupu koju su formirale tinejdžerke, kako bi dogovarale samoubistva.

Kako prenosi BBC, u grupi je bilo 12 tinejdžerki starosti od 12 do 16 godina, a koje žive na jugu Engleske. Postojanje grupe slučajno je otkriveno kada su tri tinejdžerke nestale. One su pronađene ozbiljno narušenog zdravlja u Londonu. Društvena mreža Instagram saopštila je da nije pronašla ništa protivzakonito i da pravila nisu prekršena.

Instagram koristi veštačku inteligenciju, tj. posebne programe za otkrivanje i blokiranje poruka koje navode na samopovređivanje.

-Društvene mreže su jako povećale svoj uticaj među tinejdžerima, uključujući i one koji razmišljaju o samoubistvu ili samopovređivanju. To je eskaliralo u ozbiljnu krizu- navodi se u saopštenju policije.

Organi reda su tri nestale devojke locirali pošto su vozom doputovale u London. Jedna od njih je u besvesnom stanju pronađena na ulici i hitno prebačena u bolnicu. Ubrzo su pronađene i preostale dve tinejdžerke koje su otkrile da su se upoznale preko Instagrama. Tako je policija otkrila čitavu grupu.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR