Glas Javnosti

DROGA ŠIROM SVETA: Vojska Ekvadora zaplenila rekordne 22 tone kokaina namenjene tržištima Azije, Evrope i Amerike

Svet
Autor: Glas javnosti

U vojnoj operaciji u Ekvadoru otkrivene su rekordne 22 tone kokaina, saopštili su zvaničnici u ponedeljak, što je jedna od najvećih zaplena droge u zemlji.

Vojska je u saopštenju navela da je droga, raspoređena u 733 paketa, verovatno bila namenjena za transport širom Azije, Evrope i Amerike, a operacija je usledila posle šest meseci planiranja i nadzora, prenosi Rojters.

Oružane snage Ekvadora u nedelju su podelile video snimke na društvenoj mreži Iks na kojima se vide ogromne hrpe paketa umotanih u plastiku, od kojih su neke sa etiketama koje prikazuju imena nekih avio-kompanija.


Zaplena dolazi uoči posete najviših američkih zvaničnika toj zemlji, tražeći čvršće veze u borbi protiv kriminala usred vojnog obračuna protiv bandi koje je pokrenula dvomesečna vlada Ekvadora u kojoj je više od 2.700 uhapšeno za 13 dana.

Vlada Ekvadora krivi moćne krijumčarske bande za rastuće nasilje, uključujući nedavni napad na bolnicu, uzimanje talaca i prekid televizijskog prenosa uživo.

Zaplena u nedelju premašila je 9,6 tona kokaina otkrivenog 2021. iza lažnog zida u priobalnom gradu Gvajakilu, namenjenog za isporuku u Meksiko i SAD, za koji su vlasti saopštile da je vredeo oko 450 miliona dolara.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR