Glas Javnosti

DRMA SE STOLICA DŽONSONU! Žurke tokom lokdauna izazvale bes glasača

Svet
Autor: Glas javnosti

Pozicija britanskog premijera Borisa Džonsona je sve ugroženija pošto raste broj pisama članova parlamenta potrebnih za izglasavanje nepoverenja, a ankete pokazuju da među građanima vlada sve veći bes zbog njegovih postupaka.

Bes je dodatno izazvala  informacija da su se u njegovoj rezidenciji tokom lokdauna održavale proslave.


Iako se Džonson nakon optužbi u više navrata izvinio zbog okupljanja, navodeći da nije znao za mnoge događaje, njegov politički status doveden je u pitanje. Naime, ako 54 od 360 konzervativnih poslanika u britanskom parlamentu napiše pismo o nepoverenju Džonsonu i dostavi ga Grahamu Brediju, predsedniku uticajnog Komiteta 1922, biće održano glasanje kojim bi mogla da se ospori njegova liderska pozicija u stranci.

Prema pisanju medija, danas je već jedanaest poslanika Konzervativne partije predalo pisma o nepoverenju Džonsonu. Uz to, jedan od poslanika konzervativaca danas je podneo ostavku i najavio da se priključuje opozicionom bloku.

Ono što dodatno otržava situaciju Džonsonu jeste da je i pre optužbi za prisustvo žurci, već bio na udaru kritika zbog niza postupaka tokom pandemije. Kako prenosi Euronews, podrška Džonsonu je naglo opala, čak i kod onih koji su mu donedavno davali svesrdnu podršku.

BONUS VIDEO: Bivši policajac o fatalnoj grešci u potrazi za Splićaninom

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR