Glas Javnosti

DRAMATIČNO! UKRAJINA NAPALA KLJUČNI LOGISTIČKI ČVOR RUSKIH SNAGA NA JUGU: Raketama pokušavaju da preseku linije snabdevanja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajinske snage su prema nepotvrđenim informacijama prethodnih dana u dva navrata gađale Melitopolj koji je ključni logistički čvor za rusku vojsku na jugu Ukrajine.

Prvi napad je navodno bio 27, a drugi 29. marta kad je korišćena raketa M31. Na meti su bili železnički depo i skladište municije. Melitopolj je inače glavno čvorište i logistički centar za vojsku i vojnu opremu u Hersonu i Donbasu i mesto gde se železnicom municija dovozi iz skladišta na Krimu.

Depo je prema nezvaničnim informacijama pogođen raketnim bacačem američke proizvodnje HIMARS, a napad je izazvao prekid snabdevanja električnom energijom u Melitopolju koji se inače nalazi nekih 80 kilometara iza linije fronta.Melitopolj je Rusija zauzela u prvim nedeljama invazije i predstavlja ključni logistički čvor za ruske snage koje se bore u južnoj Ukrajini.

Na ruskim kanalima na Telegramu objavljene su fotogafije i snimci na kojima se vidi dim koji se diže iznad železničkog depoa.


Vladimir Rogov, proruski regionalni zvaničnik, napisao je na Telegramu da su Ukrajinci za napad koristili američki sistem HIMARS i da srećom nema žrtava.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR