Glas Javnosti

DRAMA U CRNOM MORU: Ruska avijacija uništila četiri američka glisera sa ukrajinskim desantnim snagama kod Krima

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruske snage su u Crnom moru uništile četiri vojnička glisera "vilard si fors" američke proizvodnje, koja su koristile Oružane snage Ukrajine, saopštilo je u ponedeljak Ministarstvo odbrane Rusije.

"U noću 4. septembra, u severozapadnom delu mora avioni pomorske avijacije Crnomorske flote Ruske Federacije uništili su neprijatelja koji se kretao u pravcu prema rtu Tarhankut na obali Krima", navodi se u saopštenju.

Situacija u Crnom moru postala je napetija nakon što je Rusija u julu odlučila da obustavi učešće u Sporazumu o žitu. To je ujedno značilo i da prestaju da važe bezbednosni koridori u Crnom moru. Od tada, napadi su intenzivirani.



Oružane snage Ukrajine su i ranije pokušavale da čamcima i gliserima dođu do Krima i iskrcaju se na obalu. Tako je i 30. avgusta ruski avion pomorske avijacije Crnomorske flote uništio četiri broda sa desantnim snagama ukrajinske vojske, koja je činila ukupno 59 ljudi.

Takođe krajem avgusta ruske snage su na Krimu uništile četiri čamca sa ukrajinskim diverzantima koji su prethodno otvorili vatru na kamp naselje sa civilima u Olenovki.

Glas javnosti/Raša tudej Balkan

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR