Glas Javnosti

DONALD TRAMP TUŽI FEJSBUK, TVITER I GUGL: Bivši predsednik traži odštetu i restituciju! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Bivši američki predsednik Donald Tramp podneo je tužbe protiv Tvitera, Fejsbuka i Alfabet Gugla, kao i njihovih direktora,zbog svoje dugogodišnje bitke za slobodu govora sa pomenutim tehnološkim gigantima, navodeći da oni ućutkavaju konzervativne stavove.

On je dodao da će ovim tužbama tražiti odštetu i restituciju.

Bivši predsednik SAD izgubio je ranije ove godine mogućnost da se obraća preko društvenih mreža nakon što je uporno tvrdio da je njegov poraz na izborima rezultat masovne prevare i lažiranja, javio je BBC.

Ovu njegovu tvrdnju odbacilo je više sudova, kao i zvaničnici izbornih komisija i članovi njegove vlastite administracije.

 

- Danas, zajedno sa Američkim prvim institutom za politike, podnosim kao vodeći predstavnik klase, tužbu protiv velikih tehnoloških giganata, uključujući Fejsbuk, Tviter i Gugl, kao i njihove izvršne direktore, Marka Zakerberga, Sundara Pičaija i DŽeka Dorsija – trojice zaista finih momaka - rekao je Tramp novinarima u svom golf klubu u Bedminsteru.

- Vrhunske tehnološke kompanije u zemlji postale su izvršitelji ilegalne, neustavne cenzure - dodao je 75-godišnji republikanac, kome je zabranjeno objavljivanje na Fejsbuku i Tviteru nakon upada njegovih pristalica u Kapitol 6 januara.

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR