Glas Javnosti

Donald Tramp proglašen odgovornim za OGROMNU PREVARU!

Svet
Autor: Glas javnosti

Njujorški sudija proglasio je Donalda Trampa i njegove sinove odgovornim za prevaru, samim tim je poništio poslovnu sertifikaciju Trampove organizacije, rekavši da su Trampovi davali lažne finansijske izveštaje skoro jednu celu deceniju

Presuda sudije Artura Engorona doneta je nekoliko dana pre nego što su glavni tužilac Njujorka i bivši predsednik trebali da se pojave pred sudom.


Engoron je odobrio zahtev državnog tužioca Leticije Džejms za izricanje presude po skraćenom postupku, utvrdivši da su Tramp i njegovi sinovi i drugi „po zakonu odgovorni za uporna kršenja “ zakona države Njujork. On je smatrao da su finansijski izveštaji koje je Tramps davao zajmodavcima i osiguravačima tokom jedne decenije lažni i rekao je da su više puta bili umešani u prevare.


Odluka je udarac za Trampa i potpuno odbacivanje njegovih argumenata da nije naduvao vrednosti svojih golf terena, hotela, kuća u Mar-a-Lagu i Seven Springsu na finansijskim izveštajima koji su više puta korišćeni u poslovanju.



„Danas je sudija presudio u našu korist i utvrdio da su Donald Tramp i Trampova organizacija bili angažovani godinama u finansijske prevare“, rekao je Džejms u izjavi u utorak uveče. „Radujemo se predstavljanju ostatka našeg slučaja na suđenju.


Državni tužilac je tražio odštetu od 250 miliona dolara, zabranu Trampovima da budu službenici preduzeća u Njujorku i da spreči kompaniju da se bavi poslovnim transakcijama na pet godina.



Sudija je poništio poslovne sertifikate Trampovih subjekata koji su tuženi u slučaju, uključujući Trampovu organizaciju, i rekao da će biti uspostavljen upravnik koji će „upravljati raspuštanjem“ korporativnih entiteta. Postoje dve nekretnine u Njujorku koje se navode u tužbi, a to su komercijalni toranj u Volstritu 40 i porodično imanje Tramp u Seven Springsu.

Međutim, puna širina njegove presude ostaje nejasna.


Glas javnosti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR