Glas Javnosti

DOKTORKA ISTIM ŠPRICEM VAKCINISALA ČAK 60 OSOBA: Svi pacijenti moraju da se testiraju na HIV i HEPATITIS!

Svet
Autor: Glas javnosti

Radno-medicinski centar Vamed iz Australije otkrio je da je doktorka prilikom davanja vakcine protiv Covid-19 virusa, koristila isti špric na više od 60 osoba koji će morati da se podvrgnu testovima na HIV i hepatitis a doktorka je trenutno suspendovana.

 U jednom postrojenju austrijskog koncerna "Festalpine" (Voestalpine), u mestu Mircušlag, jedna doktorka je prilikom davanja vakcine protiv koronarovirusa koristila isti špric za više osoba.

Ovim lekarskim propustom pogođeno je čak 60 pacijenata koji su koristili usluge te klinike i svi će morati da se podvrgnu testiranju na HIV i hepatitis.

Kompanija je izrazila duboko žaljenje zbog ovog slučaja i najavila da će insistirati na potpunom rasvetljavanju slučaja, a doktorka je privremeno suspendovana.

Vakinacija je sprovedena u cilju imunizacije na Korona virus.

„Festalpine“, u saopštenju, ističe da je potpuno nerazumljivo kako u centru za vakcinaciju može biti propusta u vezi s kvalitetom i higijenom.

Portparol „Vameda“ Ludvig Bihler potvrdio je da je komisija ustanovila propuste kod vakcinisanja više osoba.

- Detaljnom proverom je ustanovljeno da je lekarka, koja je sprovela vakcinaciju, materijal za davanje vakcina delimično pogrešno primenjivala - dodao je on.

(Glas javnosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR