Glas Javnosti
Posta

DOBRE VESTI SZO : Niko nije umro u Evropi od majmunskih boginja

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema podacima ECDC i SZO, 42 odsto zaraženih je u dobi od 31 do 40 godina.Većina slučajeva se manifestovala osipom i sistemskim simptomima kao što su groznica, umor, bol u mišićima, povraćanje, dijareja, bol u grlu ili glavobolja.

Niko u Evropi nije umro posle infekcije majmunskim boginjama, pokazuju podaci dostupni Evropskom centru za prevenciju i kontrolu bolesti (ECDC) i Regionalnoj kancelariji Svetske zdravstvene organizacije (SZO) za Evropu, objavljeno je posle zajedničke analize epidemije.

Ova dva tela su registrovala 5.949 slučajeva majmunskih boginja u 33 evropske zemlje i regionu, a velika većina zaraženih, odnosno 99,6 odsto su muškarci.

Prema podacima ECDC i SZO, 42 odsto zaraženih je u dobi od 31 do 40 godina.


Među slučajevima sa poznatim HIV statusom, 40 odsto je bilo obolelih.

Većina slučajeva se manifestovala osipom i sistemskim simptomima kao što su groznica, umor, bol u mišićima, povraćanje, dijareja, bol u grlu ili glavobolja prenosi N1

Podaci ECDC navode da je prijavljeno 15 slučajeva oboljevanja zdravstvenih radnika, ali je u toku dalja istraga kako bi se utvrdilo da li je infekcija nastala usled profesionalne izloženosti.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP