Glas Javnosti

DO PUTINA SAMO KROZ TUNEL: Nesvakidašnje mere ruskog šefa države zbog korone

Svet
Autor: Glas javnosti

Ruski predsednik Vladimir Putin, uveo je stroge mere u svojoj državi kako bisuzbio virus koronu, a kako je njegova zemlja jedna od najpogođenijih, mere koje je preduzeo povodom svoje bezbednosti, potpuno su nesvakidašnje. Naime, svako ko želi da poseti ruskog šefa države, mora da prođe kroz poseban dezinfekcioni tunel.

Tunel je naime proizvela ruska kompanija sa sedištem u gradu pod nazivom Penzi, a postavljen je u Putinovoj službenoj rezidenciji u Novo-Ogarjovu. Snimak tunela koju je objavila RIA u utorak prikazuje ljude sa zaštitnim maskama kako prolaze kroz njega dok ih prskaju dezinfekcionim sredstvima. Ruska novinska agencija RIA, opisala je dezinficijens kao fini oblak tečnosti koji prekriva odeću ljudi i bilo koji izloženi gornji deo tela. Dmitrij Peskov, koji je inače i sam bio zaražen, rekao je u aprilu da svi koji se sastaju s Putinom moraju da prođu testiranje na virus. 

Rusija  inače beleži više od 500.000 slučajeva zaraze, treći najviši broj u svetu nakon Brazila i SAD-a, a to pripisuje programu masovnog testiranja.

Dosad su u Rusiji od posledica koronavirusa umrle 7.284 osobe - manje nego u mnogim drugim zemljama. Inače brojni kritičari Putinovog režima sumnjaju u tačnost podataka o broju mrtvih.

(Izvor: N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR