Glas Javnosti

DO NEPREPOZNATLJIVOSTI: Nakon zatvora i zavisnosti, druga je osoba! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti/prva.rs

Američki glumac Edvard Furlong, kom je ceo svet nakon uloge Džona Konora u kultnom ‘Terminatoru’ predviđao neviđeni uspeh i blistavu budućnost, danas ima 45 godina, a dani velike slave i uspeha daleko su iza njega.

Naime, nekadašnja zvezda uplela se u niz skandala i poroka, pa je na kraju izgubio sve čime se u mladosti mogao pohvaliti – od izgleda do bogatstva.

Edvarda tako pamtimo po ulozi Džona Konora, dečje zvezde ‘Terminatora’, koja je 1980-ih bila hvaljena i tražena u Holivudu. Taman kada je svet mislio da je Holivud pronašao novu veliku zvezdu, početkom 1990-ih, Edvard se susreo s opijatima – i tu je krenuo njegov sunovrat u zavisnost i kriminalne radnje.

Danas živi povučeno od javnosti, a nedavno je viđen kako u neprepoznatljivom izdanju šeta Los Anđelesom. Pokušao je da sakrije lice rukama kako bi ga paparaci ostavili na miru, ali oni su ga snimili i izazvali fotografijama čuđenje fanova i javnosti.

Naime, Edvard se udebljao i zapustio otkako je bio u zatvoru.

Podsetimo, iako je u jednom momentu bio bogat i slavan, život glumca nikada nije bio lak. Nije poznavao oca, njegova je majka ubrzo izgubila kontrolu nad njim, a o njemu su se brinuli ujna i ujak sve do ranih tinejdžerskih godina. U peoridu od njegove 15. godine započeo je vezu sa učiteljicom glume Džeklin Domak (29) tokom snimanja ‘Terminatora’.

Vremenom je postala njegova menadžerka, ali u tom se poslu i nije najbolje snašla. Zbog veze s Džeklin posvađao se sa porodicom, pa su završili na sudu. Džeklin mu je postala i verenica, ali to nije dugo potrajalo, pa je poslovnom i ljubavnom odnosu došao kraj.

1999. godine tužila ga je da joj duguje novac koji je zaradila kao njegova menadžerka, a tvrdila je i da ju je fizički zlostavljao.

Glumac je u to vreme bio zavisnik od teških droga i borio se sa zavisnošću od alkohola. U tom je periodu i njegova karijera krenula silaznom putanjom.

Nakon ‘Terminatora’ je uspeo da snimi još jedan veliki filmski hit, ‘American History X’, ali je nakon njega zbog zavisnosti završio na ‘crnoj listi’ kasting agenata i više niko nije želeo sa njim da sarađuje jer nije bio pouzdan. Zbog zavisnosti nije ponovo bio angažovan za ulogu Džona Konora u novom nastavku ‘Terminatora’ koji se snimao 2002. godine, a njegovu je ulogu dobio Nik Stal.

Od početka 2000. godine bio je uhapšen nekoliko puta, i to zbog nasilnog ponašanja, narušavanja javnog reda i mira, posedovanja droge i vožnje pod uticajem opijata i alkohola. Pred sudom je priznao kako je doživeo potpuni bankrot, a završio je i u zatvoru.

Nakon što je odslužio kaznu pokušao je da se vrati na filmskom platno, a to mu je nakratko i uspelo.

Naime, dobio je ulogu u poslednjem nastavku ‘Terminatora’, a koji je ugledao svetlo dana 2019. godine. Međutim, od tada je opet došlo do zatišja u njegovoj karijeri.

Inače, bio je i oženjen za Rejčel Belu, ali brak se raspao, baš kao i duga veza sa glumicom Monikom Kinom. Žvot je Edvardu ispao drugačiji od onoga što su mu predviđali fanovi pre više od 30 godina...

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR