Glas Javnosti

Dmitrij Peskov: Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp nije marioneta prvog čoveka Rusije Vladimira Putina

Svet
Autor: Glas javnosti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp nije marioneta prvog čoveka Rusije Vladimira Putina, komentarišući optužbe nekadašnjeg savetnika za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Džona Boltona da je ruski predsednik izmanipulisao svog američkog kolegu.

- Ne, ne igra Tramp onako kako Putin svira. To što Putin misli o Trampu je više puta i lično rekao u mnogobrojnim intervjuima", rekao je Peskov.

Dodao je da Putin ne misli da je moguće lako manipulisati Trampom.

Bolton je izdao knjigu memoara pod nazivom "Soba gde se to dogodilo: Memoari Bele kuće", u kojoj je naveo da je Tramp ublažio svoje stavove prema Venecueli nakon što je razgovarao sa Putinom.

Rekao je da je Putin u "velikom sovjetskom stilu" uspeo da ubedi Trampa da ublaži sankcije koje je Vašington trebalo da uvede protiv Karakasa.

Tramp o Boltonovoj knjizi: "Sveti mi se jer sam ga šutnuo kao bolesno štene"

Američki predsednik Donald Tramp ranije je kritikovao svog bivšeg savetnika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, optuživši ga da je u svojoj knjizi koja je izavala burne reakcije u SAD izneo laži.

- Boltonova knjiga, koja dobija užasne recenzije, predstavlja kompilaciju laži i izmišljenih priča, s ciljem da ja izgledam loše - ocenio je Tramp na Tviteru.

Dodao je da "mnoge smešne izjave" koje mu Bolton pripisuje nikada nisu izrečene, i da je to čista fikcija.

- Samo pokušava da mi se osveti što sam ga šutnuo kao bolesno štene - istakao je Tramp.

Tramp branio Rusiju od CNN-a
Podsećanja radi, Tramp je krajem maja kritikovao je TV mrežu CNN zbog širenja lažnih vesti o Rusiji u vezi sa informacijama o korona virusu.

- Evo ih opet. Lažne vesti. CNN optužuje Rusiju. Oni su veliki gubitnici, sa vrlo lošim rejtingom - napisao je Tramp na društvenoj mreži "Twitter".

(Izvor: Telegraf)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR