Glas Javnosti

Divno selo u Italiji nudi besplatan smeštaj za sve posetioce

Svet
Autor: Glas javnosti

Ako je pandemija uticala na smanjenje vašeg budžeta za putovanja, imamo dobre vesti: maleno selo na jugu Italije nudi besplatan smeštaj za sve posetioce.

Poslednjih godina selo San Đovani u regionu Molize se bori za opstanak, a situacija je toliko loša da je 2019. godina lokalna vlada ponudila oko 24.000 evra svima koji su voljni da se trajno presele u ovo mesto.

Zbog drastičnog opadanja broja stanovništva, mnoge kuće su ostale prazne. Upravo ti objekti će biti ponuđeni svim turistima na korišćenje.

Svetski portali posvećeni turizmu pišu da se trenutno na spisku nalaze tri kuće koje možete da izaberete, a dozvoljen boravak je nedelju dana u bilo kom periodu od jula do septembra meseca.

 - Zbog decenijskog iseljavanja stanovnika iz Molizea, postoje kuće u selima koje godinama leže prazne. To su lepa, ali nenaseljena sela koja ne mogu turistima da ponude smeštaj, pa smo pomislili kako možemo pomoći oživljavanju naših istorijskih sela, a istovremeno da podstaknemo dolazak turista u ovim teškim vremenima, kada turizam trpi gubitke -  kazao je Enco Lugo, čovek koji je osmislio ovaj genijalan plan.

Region Molize poznat je po tome što nudi bajkovit pogled na vrhove obližnjih planina, kao i po proizvodnji ukusnih sireva.

Turisti takođe mogu da unajme automobil i istraže okolinu - uključujući nacionalni park Abruco i obalu sa belim peščanim plažama.

Ukoliko želite da rezervišete besplatan smeštaj u ovom idiličnom selu, sve što treba da uradite je da posetite zvaničnu internet stranicu i da popunite prijavu.

(Izvor: Telegraf)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR