Glas Javnosti

DIVERZIJA U RUSIJI! TRI TINEJDŽERA-SABOTERA UHVAĆENA U OKOLINI MOSKVE: Oštetili železničku prugu prema Kursku

Svet
Autor: Glas javnosti

Odeljenje FSB za Moskvu i Moskovsku oblast saopštilo je da su privedena trojica tinejdžera koji su oštetili objekte saobraćajne infrastrukture u Podmoskovlju na železničkoj deonici prema Kursku.

"Zaustavljene su nezakonite radnje trojice maloletnih stanovnika Čehova u Moskovskoj oblasti, koji su oštetili objekte saobraćajne infrastrukture na železničkoj deonici Kurskog pravca“, navodi se u saopštenju.

Prema rečima bezbednosnih zvaničnika, učenici osmog razreda su preko Telegrama došli u kontakt sa nepoznatim osobama koje su im za novac ponudile da oštete transportnu infrastrukturu Ruskih železnica. Dobivši uputstva, tinejdžeri su stigli na zakazano mesto i izvršili zadatak, snimajući svoje akcije kamerom mobilnog telefona.


„Napominjemo da su ova protivpravna dela, u zavisnosti od okolnosti, kvalifikovana po članu 205 Krivičnog zakonika Rusije „Akt terora“ ili članu 281 Krivičnog zakonika Rusije „Sabotaža“, za koje je predviđena krivična odgovornost od deset godina do doživotnog zatvora, uključujući i lica koja su navršila 14 godina“, istakla je FSB.

Snage bezbednosti pozvale su tinejdžere i njihove roditelje da ne slede ljude koje specijalne službe Ukrajine koriste za sabotaže na objektima transportne infrastrukture Ruske Federacije.

„Podsećamo da će samo proaktivno i blagovremeno informisanje organa ruske Federalne službe bezbednosti o težnjama napadača da onesposobe transportne objekte i putnu infrastrukturu pomoći da se izbegnu negativne posledice i krivična odgovornost“, dodaje pres-služba.

Glas javnosti/RIA Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR