Glas Javnosti

DETALJI RAZGOVORA PUTINA I BAJDENA: Evo o čemu su razgovarali prvi čovek Rusije i predsednik SAD

Svet
Autor: Glas javnosti

Predsednici Rusije i SAD, Vladimir Putin i Džozef Bajen, razgovarali su putem video linka na više tema - od Ukrajine do sajber kriminala, saopštila je Bela kuća nakon razgovora dva lidera koji je trajao više od dva sata.

Bajden je, kako se navodi u saopštenju, izrazio ozbiljnu zabrinutost predsedniku Rusije u vezi sa gomilanjem ruskih trupa na ukrajinskoj granici. On je jasno dao do znanja da će SAD i njihovi saveznici odgovoriti oštrim ekonomskim i drugim merama na vojnu eskalaciju, ako do nje dođe.

Kako se dodaje Bajden je tokom razgovora potvrdio podršku suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine i "pozvao na deeskalaciju i povratak diplomatiji", prenosi Sputnjik.

"Oba predsednika su poručila svojim timovima da nastave sa radom. SAD će to činiti u tesnoj koordinaciji sa saveznicima i partnerima", saopštila je pres-služba Bele kuće".

Kako se navodi, Putin i Bajden su razgovarali i o strateškoj stabilnosti, sajber kriminalu, kao i o zajedničkom radu na rešavanju regionalnih pitanja, uključujući problem Irana.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR