Glas Javnosti

DETALJI PADA AVIONA: Pronađena crna kutija i tela 22 putnika

Svet
Autor: Glas javnosti

Pronađena je crna kutija iz aviona "Tara Er" koji se u nedelju srušio u Nepalu, potvrdile su danas vlasti civilnog vazduhoplovstva Bi-Bi-Siju.

Snimač glasa u pilotskoj kabini, poznat i kao crna kutija, pronađen je sa mesta pada - rekao je za Bi-Bi-Si portparol Uprave za civilno vazduhoplovstvo Nepala (CAAN) Deo Kandra Lal Karna i dodao da se spremaju da iz helikoptera prebace crnu kutiju u Katmandu.

Lokalni spasilac Indra Sing Šercan rekao je da su planinski vodiči i bezbednosni zvaničnici praktično isekli crnu kutiju iz olupine aviona koja se zaglavila na planinskoj litici.

Pronađena su tela 22 osobe, koji su bili u avionu koji se u nedelju srušio na obroncima Himalaja u Nepalu, saopštile su danas vlasti.

Reč je o svih 19 putnika i tri člana posade. Četvorica Indijaca, dvojica Nemaca i 16 Nepalaca su bili u avionu tipa DHC-6-300 Twin Otter, u vlasništvu privatne kompanije Tara Er, koji se srušio 15 minuta nakon poletanja iz turističkog grada Pohare, 125 km zapadno od Katmandua, u nedelju ujutro, prenosi Rojters.

Kako je sopšteno, avion je leteo za Jomsom, popularno odredište za tursiste i hodočasnike, 80 km severozapadno od Pohare, a ceo let trebalo je da traje 20 minuta.- Spasioci su izvukli svih 22 tela sa mesta nesreće - saopštio je za Rojters portparol Uprave za civilno vazduhoplovstvo Nepala.

Prema njegovim rečima, nepalski vojnici i spasioci su u ponedeljak izvukli 21 telo iz ostataka aviona, razbacanih po strmoj padini na visini od oko 4.500 metara nadmorske visine, a poslednje telo pronašli su jutros.

Tela 10 žrtava dovezena su u Katmandu u ponedeljak, a preostalih 12 tela biće prebačeno u glavni grad u toku današnjeg dana, rekao je ovaj nepalski zvaničnik.

Nepalska vlada formirala je petočlanu komisiju koja će utvrditi uzrok nesreće i predložiti preventivne mere za sektor vazduhoplovstva, a Meteorološka služba ranije je saopštila da je iznad oblasti gde je avion nestao bila gusta oblačnost, navodi Rojters, prenosi B92.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR