Glas Javnosti

DETALJI HAPŠENJA SRPSKE BANDE SPAJDERMENI: Odao ih čuvar kome su platili 20 evra?!

Svet
Autor: Glas Javnosti

"Spajdermen", srpska banda, koja je po Italiji pokrala stanove brojnih poznatih ličnosti prateći raspored prostorija u stanu preko Instagrama pala je zahvaljujući svedočenju čuvara parkinga, kome su platili 20 evra da im pripazi auto dok su išli u pljačku.

Da podsetimo, početkom godine uhapšena je banda koju su činili i naši državljani zbog sumnje da su krali dragocenosti iz stanova novinarke Dilete Leote, influenserke Eleonore Inkardone i igrača Intera Akrafa Hakimija. Pljačke su počinjene 2020, a inspektore je iznenadila činjenica da su oni putem Instagrama tipovali stanove i kuće žrtava i na taj način znali kako da uđu unutra, koristeći spoljne zidove.

- Voditeljkina majka je po povratku sa večere primetila da je obijen ćerkin stan i da joj nedostaju torbe i dragulji u vrednosti od 150.000 evra, kao i da su razvaljena vrata i prozor. Kamere su snimile trojicu muškaraca kako su oko 23 sata obili stan, a 40 minuta kasnije otišli sa "luj viton" torbom punom ukradene robe - prenose italijanski mediji:

Robu krili u stanovima 

Pretresima stanova dvojice srpskih državljana pronađeni su brojni predmeti, između ostalog dragulji i sporna"luj viton" torba koju je Leota prepoznala kao svoju.

- Kod jednog od njih pronađena je i mikro kamera na kojoj se vidi voditeljkin stan, ali i kapa i odeća koju nosi jedan od razbojnika. Drugom pljačkašu glave je došao vlasnik iznajmljenog stana koji je otkazao. Naime, čovek je uplašen da bi nešto moglo biti ukradeno, fotografisao sve stvari, a na tim slikama se našla i roba koju su uzeli iz kuće Inkardone i Leote - navode mediji.  
- Međutim, snimljeno je da su oni imali logističku podršku još jedne žene i muškarca, koji su ostali napolju. Žena, rumunska državljanka, snimljena je kako priča sa čuvarom parkinga i daje mu novac da pripazi kola. Inspektori su pronašli čuvara i ubedili ga da priča sa njima.

 

- Siguran sam da su muškarci Srbi, a da je žena Rumunka, jer smo oboje pričali na tom jeziku - rekao je čuvar policiji, a njegov iskaz, kako kažu mediji, bio je ključan za istragu.

Kako je uočeno da su oni telefonirali, uz pomoć baznih stanica, policija je ušla u trag razgovorima i pohapsila bandu koju su činili srpski,hrvatski i rumunski državljani.

 

- Uhapšena Rumunka je čak sa drugaricom komentarisala hapšenje dela bande koje se pojavilo u medijima i rekla "Tamo sam i ja bila" - navode mediji.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR