Glas Javnosti

Demonstranti čestitali rođendan LUKAŠENKU uz mrtvački sanduk, vence i povike: SVE NAJBOLJE, PACOVE! (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Belorusija je u nedelju organizovala masovne proteste, dvadeset druge po redu, ali je ujedno masa koja se okupila na ulicama grada proslavila i rođendan Aleksandra Lukašenka.

U nedelju ujutro aktivisti su ostavili bundeve ispred zgrade parlamenta u Minsku: prema starom beloruskom običaju, mlada na ovaj način stavlja mladoženji do znanja da ga ne voli.

Ispred Palate nezavisnosti, Lukašenkove rezidencije, koju obezbeđuje policija, demonstranti su ostavili puške-igračke i modele helikoptera, aludirajući na prošlu nedelju kada je Lukašenko helikopterom stigao u palatu, a zatim u crnoj uniformi i s puškom u ruci demonstrativno paradirao praznim trgom.

- Saša, izađi da ti čestitamo! - uzvikivali su ljudi okupljeni pod prozorom Palate nezavisnosti, koja poslednjih nedelja liči na utvrđenje.

Mrtvački sanduci i venci

Demonstranti su doneli i mrtvačke sanduke “za diktaturu” i vence koji jasno pokazuju kakvu sudbinu žele Lukašenkovom režimu.

Model bubašvabe dug tri metra, koji su protestanti nosili, simbolizuje Lukašenka, koga u narodu zovu Bubašvaba.

Na plakatima demonstranti su uputili predsedniku čestitke za rođendan: "Čestitamo dan svrgavanja", "Tribunal za rođendan", a otpevali su mu i serenadu: "Sve najbolje, pacove!"

(Glas javnosti/Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR