Glas Javnosti

Demonstracije nadomak Bele kuće, Tramp otkazao današnja pojavljivanja (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Hiljade ljudi okupilo se večeras na ulicama Vašingtona u blizini Bele kuće na protestu protiv rasizma povodom smrti Afroamerikanca Džordža Flojda.

Na masovnom protestu protiv policijske brutalnosti i rasizma u Vašingtonu okupilo se hiljade demonstranata, a demonstracije zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda 12. dan zaredom nastavljaju da bukte širom SAD.

Šef vašingtonske policije Piter Njušam rekao je ranije danas da nadležni očekuju da se hiljade demonstranata okupe u Vašingtonu na "možda najvećem protestu koji smo do sada imali u gradu."

Skupu se pridružila tamnoputa gradonačelnica Vašingtona Mjuriel Bauzer koja je u petak deo jedne ulice preimenovala u Trg "Black Lives Matter" (Životi crnaca su važni) što je slogan pod kojim se održavaju protesti širom sveta.

Neke grupe demonstranta su krenule u šetnju do Bele kuće, gde američki predsednik Donald Tramp provodi dan bez događaja u javnosti.

Neki aktivisti na društvenim mrežama najavili su da će protest okupiti oko milion građana, dok lokalni mediji očekuju dolazak desetine hiljada ljudi.

Druga grupa bila je kod zgrade Kongresa, demonstranati su prošetali i  do Ministarstva odbrane i sedišta američke federalne policije FBI, skandirajući da je "Ćutanje belaca nasilje" i "Ruke gore, ne pucaj".

(Izvor: Tanjug/Beta)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR