Glas Javnosti

DEČAK (7) RUČAO U RESTORANU NA MORU I PREMINUO: Konobarica optužena za UBISTVO!

Svet
Autor: Glas javnosti

Sedmogodišnji dečak Kameron Vahid pretrpeo je težak anafilaktički šok jedući jelo sa testeninom napravljeno od mleka u restoranu u Italiji.

Provodio je letnji raspust sa mamom Kasandrom i tatom Rizvanom, i mlađim bratom Ajdanom u gradu Ravelo na italijanskoj obali Amalfija.

Osoblje restorana upozoreno je na ozbiljne alergije njihovog sina i rečeno mu je da jelo ne može imati sir ili mlečne proizvode.

Ali konobarica nije razumela njihov zahtev i uverila ih je da je jelo sasim u redu.

Nakon što se iz restorana vratio u autobus sa ostalim britanskim turistima, Kameron je upao u šok pre nego što je doživeo srčani zastoj.

Gospođa Vahid, koja radi kao medicinska sestra, uspela je da svom sinu da EpiPen, ali bilo je prekasno, a školarac je umro tri dana kasnije u bolnici udaljenoj oko 35 milja u Napulju.

Nakon njegove tragične smrti, porodica je nastavila dugu pravnu bitku protiv restorana "La Margherita Villa Giuseppina".

Konobaricu Ester Di Lasćo italijanski sud je proglasio krivom za ubistvo.

 

Ona nije pravilno istakla moguće alergijske reakcije izazvane sastojcima u jelima na meniju restorana, utvrdio je sud.

Testeninu koju je Kameron jeo služena je sa sosom od paradajza koji je sa mlekom pripremio kuvar Luiđi Ćiofi, koji je kasnije oslobođen bilo kakvih nedela.

Porodici iz Istočnog Grinsteda u zapadnom Saseku sud je dodelio odštetu od 288.000 funti.

Kameronovi roditelji pozivaju na pouke iz njegove smrti i žele da podignu svest o ozbiljnosti alergija.

(Glas javnosti)


 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR