Glas Javnosti

DAVLJENJE PA UZA ZID: Snimak brutalnog hapšenja u MELBURNU zgrozio PLANETU! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Pandemija korona virusa koja traje već pola godine u potpunosti je izmenila naš odnos prema drugim ljudima ali i prema onima koji ne poštuju propisane mere. Sve je više slučajeva u kojima ljudi ulaze u konflikte jer neko od prisutnih ne poštuje mere. Međutim snimak iz Melburna postavio je novu lestvicu nasilja koju je policija spremna da primani

Nakon što se internetom počeo da se širi snimak nasilnog hapšenja jedne žene na ulicama Melburna, australijska policija morala je u saopštenju da objasni svoje postupke.

Na njoj se vidi kako policajac silovito gura ženu prema zidu držeći ruke na njenom vratu, a potom ju ruši na pod, preneo je CNN.


 
Policija je u saopštenju navela da su policajci patrolirali u ulici Velington oko 17 sati kada su ugledali 21-godišnju ženu kako hoda ulicom bez zaštitne maske. Odučili su da je uhapse nakon što je odbila da da svoje ime, prezime i adresu.

Naime, država Viktorija uvela je vanredno stanje u nedelju zbog skoka u lokalnom prijenosu bolesti, a stanovnici Melburna već neko vreme moraju nositi maske prilikom svakog izlaska iz svojih domova. Kazna za nenošenje maske je 120 evra.

Na video snimku incidenta može se čuti kako žena viče "gušiš me", skini mi se" dok policajac drži ruke na njenom vratu i gura ju uza zid.

Može se čuti i glas muškarca koji snima cijeli prizor: "Skidaj se s nje". U jednom trenutku, žena nogom gurne policajku koja se pokušala da se umeša.

Ubrzo zatim policajac je srušio nesrećnu ženu na pod, a ona je sve vreme ponavljala: "Šta sam učinila, šta sam učinila'.

Potom se umešao dečko te žene objašnjavajući kako je ona izuzeta od nošenja zaštitne maske.

Za CNN-ovu podružnicu 7News kasnije je ispričao: "Strašan je način na koji su došli da nas zastrašuju. Zbog njih bi trebali da se osećamo zaštićeno zaštićeno, zar ne? Ne osećamo se zaštićeno. Samo traže svađu i žele da kazne ljude i da budu nasilnici, to nije zakonito", rekao je.

Policija je u saopštećnju navela kako žena nije rekla da ima izuzeće od nošenja maske. Napomenuli su u saopštenju da je žena postala fizički agresivna i da je udarila policajku koja je kasnije prevezena u bolnicu na posmatranje.

- Žena je nastavila da se opire hapšenju i morali smo da je srušimo na pod - pojasnili su.

Policija je potvrdila identitet žene u policijskoj stanici. Terete ju za opiranje hapšenju i napadu na policiju. Puštena je uz kauciju i biće pozvana na sud kada bude zakazano ročište. Nisu je kaznili zbog nenošenja maske jer za to ima opravdanje.

(Glas javnosti/Kurir.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR