Glas Javnosti

Budući ambasador SAD u Nemačkoj: Na Kosovu je postavljena MUSLIMANSKA NARKO-MAFIJA POSLE 1999. GODINE

Svet
Autor: Glas Javnosti

Daglas Mekgregor, kandidat za novog ambasadora SAD u Nemačkoj, kritički je prokomentarisao američku intervenciju na Kosovi 1999. godine i ocenio je da je taj čin bio usmeren protiv pravoslavnih hrišćanskih Srba.

Mekgregor tvrdi da je nakon napada postavljena muslimanska narko-mafija na Kosovu, a za javnost je to predstavljeno kao uspeh za demokratiju.

-Ti ljudi nikada nisu bili naši prijatelji’’, rekao je Mekgregor, koji će zameniti Grenela na mestu ambasadora u Nemačkoj.

Budući ambasador je pored izjava u korist Srbije, iako je u to vreme kao vojno lice učestvovao u pripremi NATO kampanje, Mekgregor je objavio nekoliko izjava koje su se kosile sa tadašnjom zvaničnom politikom Vašingtona, takođe je stao i na stranu Rusije u sukobu u Ukrajini.

Komentariše se da će, ako njegovo imenovanje odobri Senat SAD, to označiti još jednu nisku tačku američko-nemačkih odnosa koji su se pogoršali tokom mandata predsednika Donalda Trumpa.

Portparol Bele kuće Džad Dir naveo je da je Mekgregor visoko kvalifikovan za posao ambasadora, pozivajući se na znanje nemačke istorije i jezika koje je naučio u vreme kada je služio u Zapadnoj Nemačkoj.

(Glas javnosti/Nova.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR