Glas Javnosti

Da li ovaj potez znači da je Kim Džong Un izabrao naslednika? Svet bruji o fotorfijijama devojčice s proslave (FOTO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Severnokorejski lider Kim Džong Un, doveo je juče devojčicu za koju se veruje da je njegova kćerka na raskošnu vojnu proslavu, iako to nije potvrđeno. Mnogi smatraju da je to pokazatelj da će ona postati sledeći naslednik autoritarnog porodičnog režima.

Devojčici Ju-ae, koja ima oko devet godina, i njenom ocu pridružila se Džong-unova supruga Ri Sol-ju i posetili su kasarnu povodom obeležavanja 75 godina od osnivanja Korejske narodne armije (KPA). Državna novinska agencija (KCNA) piše da je prizor Kim Džong-una i njegove ćerke ostvarenje sna za vojne zvaničnike koji su bili prisutni na banketu, piše CNN.

Fotografije sa događaja prikazuju devojčicu koja šeta pored severnokorejskog lidera i njene majke, dok ulaze na proslavu. Na banketu, devojčica je sedela na sredini glavnog stola između Džong-una i njene majke.



Neki analitičari, stoga navode da je ovaj potez jasan znak da je severnokorejski lider izabrao svog naslednika, a prve takve teze su se pojavile ranije, posebno nakon što se devetogodišnjakinja sa ocem pojavila na probnom lansiranju interkontinentalne balističke rakete. (ICBM) u novembru.

"Imajući ovo na umu, više nema sumnje da je Kim Ju-ae Džong-unova naslednica. Treba obratiti pažnju na to kako će to uticati na unutrašnju i spoljnu politiku Severne Koreje", rekao je Čeong Seong-čang, viši analitičar u Instituta, Sejong u Južnoj Koreji, kako prenosi CNN.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR