Glas Javnosti

DA LI JE SRBIN BIO MOZAK OPERACIJE? Danas saslušanje osumnjičenih za šverc dve tone kokaina

Svet
Autor: Glas javnosti

Postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici “Oceania dos”, dužine 22 metra, danas je zaplenjeno oko dve tone kokaina

Osumnjičeni S.K., N.S., N.S. i S. K. koji su uhapšeni na teritoriji Beograda i Novog Sada zbog sumnje da su učestvovali u švercu 2 tone kokaina biće saslušani danas u Višem javnom tužilaštvu.

Veruje se da je Srbin S. K. (69), koji je pobegao iz zatvora u Brazilu, bio “mozak operacije”, ali će se to daljom istragom utvrditi.

Podsetimo, zajedničkom akcijom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, policijske uprave za Grad Beograd MUP Republike Srbije, BIA, a u koordinciji sa Europolom i nadležnim policijskim organima više država, u internacionalnim vodama na Atlantskom okeanu u jedrilici “Oceania dos”, dužine 22 metra, danas je zaplenjeno oko dve tone kokaina, saopštilo je Javno tužilaštvo za organizovani kriminal.

Opojna droga kokain bila je upakovana u više obeleženih pojedinačnih paketa, koji su se nalazili u sportskim torbama. Jedrilicom su upravljali jedan ukrajinski i jedan češki državljanin.

Njih je organizovao, sada lišen slobode S. K. (koji je pobegao iz zatvora u Brazilu i za kojim je izdata crvena Interpolova poternica). Pored njega, uhapšeni su pripadnici ove organizovane kriminalne i to: N, S. N. S. i B. K.

Naime, postoje osnovi sumnje da je ova organizovana kriminalna grupa u periodu od marta 2022. do danas 2023. godine izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Ova organizovana kriminalna grupa je u ovom periodu organizovala transport opojne droge kokain iz zemalja Južne Amerike do zemalja Zapadne Evrope i Republike Srbije radi dalje prodaje, na taj način što su obezbeđivali jedrilice, kontaktirali sa prodavcima opojne droge, organizovali lokacije za prihvat i istovar kokaina, skrivanje opojne droge i angažovali posadu (to su bili Čeh i Ukrajinac).

Glas javnosti / O10S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR