Glas Javnosti

DA LI JE PUTIN ZAISTA BOLESTAN: Stavljena tačka na nagađanja zapadnih medija

Svet
Autor: Glas javnosti/B92

Neprestano kruže glasine o zdravlju Vladimira Putina, ali se postavlja pitanje da li postoji nešto što bi potkrepilo te tvrdnje?

Analitičar odbrane i bezbednosti, profesor Majkl Klark, odgovarao je na pitanja tokom sesije održane uživo na Sky News-u.

Jedno od pitanja je bilo: "Da li je Putin zaista bolestan ili je to samo želja?"



Klark je rekao da će spekulacije o Putinovom zdravlju "kružiti", a ljudi se često pitaju "da li ima rak, da li ima rak pankreasa, da li ima Parkinsonovu bolest?".

"Kada ga vidite na ovim snimcima, koje sve češće viđamo sada kada je kovid popustio, i kada on izlazi iz senke gde je bio više od dve godine, može se reći da izgleda dobro", rekao je Klark.

"Razgovarao sam sa brojnim ljudima koji kažu da ne možete otkriti Parkinsonovu bolest po načinu na koji on hoda, da ne možete otkriti simptome raka samo gledajući fotografije", dodao je.

Klark je rekao da "nema ubedljivih dokaza".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov negirao je da postoji bilo kakva zabrinutost zbog Putinovog zdravlja kada je krajem maja intervjuisan na francuskoj televiziji.

Glasine o njegovom zdravlju podstakli su posmatrači koji su spekulisali o tome kako je Putin izgledao tokom sastanaka, uključujući i to da li se od bola hvata za sto ili da ima natečeno lice što bi moglo biti dokaz o upotrebi steroida.

"On ide okolo sa doktorima, poznato je da postoji mali tim lekara koji nikad nisu daleko, a kaže se da često odlazi sa sastanaka da bi se posavetovao sa nekim. Slutim da je on samo hipohondar, da budem iskren", rekao je Klark.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR