Glas Javnosti

ČUVENI AMERIČKI EKONOMISTA DŽEFRI SAKS: Ukrajina se nalazi pred ekonomskim, demografskim i vojnim kolapsom

Svet
Autor: Glas javnosti

Ukrajini preti ekonomski, demografski i vojni kolaps, SAD hitno treba da promene politiku, napisao je čuveni američki ekonomista Džefri Saks u članku za grčki list „Katimerini”.

"Ukrajini preti ekonomski, demografski i vojni kolaps. Šta bi američka vlada trebalo da uradi da se država izbori sa ovom potencijalnom katastrofom? Postoji hitna potreba da se promeni politika", rekao je Saks.

Čuveni američki ekonomista rekao je da je 30-godišnja politika američkih neokonzervativaca u Ukrajini i opkoljavanje Rusije pretrpela fijasko i da SAD moraju hitno da počnu pregovore kako bi se izbegao raspad Ukrajine.


On predlaže da SAD započnu pregovore sa Rusijom i obećaju da neće širiti NATO na istok.

"Predsednik Džozef Bajden treba da obavesti predsednika Vladimira Putina da će Sjedinjene Države zaustaviti širenje NATO-a na istok ako postignu novi sporazum o bezbednosti. Bajden bi trebalo da pristane na pregovore o sporazumu o bezbednosti, sličnom, iako ne u svim detaljima, predlozima predsednika Putina od 17. decembra. 2021. godine.

Bajden je postupio glupo kada je odbio pregovore sa Putinom u decembru 2021. godine. Sada je vreme da se to uradi“, smatra naučnik.

Glas javnosti/Katimerini

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR