Glas Javnosti

ČUDAN SUKOB U VENECUELI: Ratni brod napao nemački kruzer, pa potonuo

Svet
Autor: Glas javnosti

Prema navodima kruzerske kompanije mogli su se čuti pucnjevi iz oružja


Venecuelanski ratni brod napao je nemački kruzer, udario u njega više puta i potonuo, prenosi CNN navodeći da se incident dogodio u blizini Venecuele, ali u međunarodnim vodama, gde je kruzer "RCGS Resolut" bio na redovnom servisiranju.

Do incidenta je došlo kad je vojni brod venecuelanske ratne mornarice opazio kruzer i odmah krenuo ka njemu i naredio mu da promeni smer kretanja.
 
Prema navodima kruzerske kompanije iz Hamburga, mogli su se čuti pucnjevi iz oružja, a nedugo nakon toga usledio je nameran bočni udarac venecuelanskog ratnog broda.
 
"Brod oružane ratne mornarice pogodio je kruzer s bočne strane kako bi mu promenio smer kretanja, ali je naišao na posebnu oplatu namenjenu za krstarenje kroz led. Kruzer je pretrpeo manju štetu, ali je ostao u funkciji, dok je venecuelanski ratni brod pretrpeo ogromnu štetu i počeo je da tone", navodi se saopštenju kompanije Kolumbija Kruz.
 
Na kruzeru su bila 32 člana posade, ali bez putnika.
 
Venecuelanska ratna mornarica potvrdila je da se ovaj incident dogodio, ali je ponudila drugačiju verziju događaja. Prema venecuelanskim vlastima, incident se desio u teritorijalnim vodama Venecuele, u blizini ostrva Tortuga, dok iz kruzerske kompanije kažu da se to dogodilo u međunarodnim vodama, u blizini Viljemstada, u Kurakau.
 
Ministar odbrane Venecuele ističe da je kruzer "Resolut" "možda prevozio plaćenike spremne da napadnu Venecuelu". Predsednik Nikolas Maduro događaj je okarakterisao kao "teroristički čin" i naredio detaljnu istragu.
 
Misija spasavanja članova posade venecuelanske ratne mornarice uspešno je okončana, a svi članovi posade su spaseni.

(Izvor: 021/Beta)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR