Glas Javnosti

CRNI PETAK U AMERICI: Potrošeno više od 9 milijardi dolara, a evo na šta su dali najviše para

Svet
Autor: Glas javnosti

Američki potrošači su tokom ovogodišnjeg "Crnog petka" potrošili , i to isključivo na onlajn šoping, rekordnih 9,12 milijardi dolara tokom ovogodišnjeg "Crnog petka", pokazuju podaci kompanije Adobe

Onlajn potrošnja porasla je za 2,3 odsto tog dana, zahvaljući pre svega potrošačima koji su čekali popuste, saopštio je ogranak te kompanije, Adobe Analytics.

Sam Adobe Analytics, koji meri e-trgovinu analizom transakcija na veb lokacijama, ima pristup podacima koji pokrivaju kupovine kod 85 od 100 najboljih internet prodavaca u Sjedinjenim Državama.

Pre toga je predviđano da će prodaja za Crni petak porasti za skromnih 1 odsto.


Adobe očekuje da će sajber ponedeljak ponovo biti najveći dan za kupovinu na mreži u sezoni, sa 11,2 milijarde dolara potrošnje.

Očekivalo se da će potrošači pohrliti u prodavnice nakon što je pandemija ugrozila kupovinu u prodavnicama u protekle dve godine, ali ujutru crnog petka prodavnice su privukle manje prometa nego obično sa sporadičnom kišom u nekim delovima zemlje.

Amerikanci su se okrenuli pametnim telefonima da bi obavili praznične kupovine, a podaci iz Adobe-a pokazuju da je mobilna kupovina predstavljala 48 odsto svih digitalnih prodaja Crnog petka.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR