Glas Javnosti

CRNA UDOVICA: Baka od 85 je ubila sve svoje bivše muževe

Svet
Autor: Glas javnosti

Kako biste opisali osamdesetogodišnju ženu?

Najveći broj nas verovatno bi zamislio velikodušnu, majčinski nastrojenu i brižnu bakicu. Melisa Šepard iz Kanade je daleko od "brižne" bakice i jedno je sigurno- ne biste voleli da je sretnete na putu do prodavnice.

Melisa En Šepard poznata je kao "Crna udovica" na internetu, a mnogi je predstavljaju i kao najopasniju žena Kanade.

Između 1977. i 1991. Melisa En Šepard je služila zatvorske kazne za više od 30 odvojenih tužbi za prevaru. U tom periodu se udala, a kasnije i razvela od Rasela Šeparda. Zanimljivo je da je on je bio jedini od njenih partnera koji je u potpunosti ostao nepovređen.

Melisa En Šepard se potom udala za čoveka, čije je ime bilo Stjuart i to 1991. godine. Ubrzo nakon što mu je dala veliku dozu tableta za smirenje, odvela ga je na napušteni put u blizini Halifaksa u Novoj Škotskoj, a zatim ga pregazila svojim automobilom. 

Ona je uhvaćena i osuđena na šest godina zatvora zbog ubistva iz nehata, ali je prevremeno puštena zbog dobrog vladanje. Kasnije je tvrdila je Stjuart pokušavao da je siluje, a njena priča je čak i emitovana u  dokumentarcu iz 1994. pod nazivom "Kada žene ubiju- o žrtvama porodičnog nasilja koje napadaju svoje partnere". 

Trećeg  muža Roberta Fridriha prona[la je nekoliko godina nakon što je puštena iz zatvora, Melisa En Šepard je otputovala u tom periodu na Floridu . Fridriha je upoznala preko veb stranice za upoznavanje. Par se venčao 2000. godine. Nešto više od godinu dana kasnije Fridrihova porodica je primetila da  brojne zdravstvene probleme: nejasan govor, misteriozne nesvestice, uzgred često je boravio u bolnici.  Primetili  su i da mu ponestaje novca.  Fridrih je preminuo 2002. godine nakon što je doživeo srčani udar i ostavio desetine hiljada dolara Melisi. Njegovi sinovi su bili ubeđeni da ga je Melisa trovala. Uspeli su da povrate 15.000 dolara, ali nisu mogli da dokažu ubistvo. 

Nekoliko godina kasnije, Melisa En Šepard se preselila na Floridu i ponovo seaktivirala na stranicama za upoznavanje. Tamo je upoznala i počela da izlazi sa Strategosom. Par se nikada nije venčao.  Nije prošlo mnogo vremena, Strategos počeo da se oseća loše. Tokom njihove veze osam puta je odlazio u bolnicu. Istovremeno, njegov novac je takođe misteriozno nestajao. Srećom, njegovom sinu je sve bilo sumnjivo, pa je slučaj završio na sudu. Melisa je priznala krivicu i  optužena j za veliku krađu od osobe starije od 65 godina, kao i za falsifikovanje dokumenta. Odslužila je pet godina zatvora zbog ovog krivičnog dela jer policija nije mogla da pronađe ubedljive dokaze da je pokušala ubistvo. Strategos je shvatio da ga je Melisa trovala lekovima, a srećan je jer je uspeo da izvuče živu glavu. 

Za četvrtog muža Freda Viksa Melisa se udala 2012 godine. Nedugo nakon što su se venčali, ubacila mu je previše sedativa u kafu. Ovog puta se nije izvukla. Policija je u njenoj kući pronašla pozamašnu zalihu lekova koje je dobijala od razluičitih lekara.  Sud ju je teretio za ubistvo u pokušaju i osudio na tri i po godine zatvora, od čega je odslužila dve godine, devet meseci i 10 dana. 

Melisa En Šepard, sada 85-godišnja, živi u Halifaksu u Novoj Škotskoj na istočnoj obali Kanade. Ona, međutim, ne živi potpuno slobodno,

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR