Glas Javnosti

'ČESTITKE' ZA 4. JUL ISPRED BELE KUĆE: Revoltirani Amerikanci palili zastavu 'ona je simbol ropstva, rata i genocida' (VIDEO)

Svet
Autor: Glas Javnosti

Ispred Bele kuće u Vašingtonu okupljeni demonstranti su gazili, a potom i zapalili američku zastavu, poručujući da ona predstavlja „ropstvo, genocid i rat“.

Sve se odigralo u subotu, na Dan nezavisnosti SAD, a video-snimci tog događaja proširili su se društvenim mrežama.

Na jednom od snimaka, zabeleženom ispred Bele kuće, vidi se kako mlađa crnkinja igra, gazeći po američkoj zastavi, dok druga koristeći megafon uzvikuje: „J...4. juli. J...američku zastavu. To je ono što kažemo“.

​Na drugom snimku prikazano je kako se jedan muškarac, koji je nosio majicu s imenom Isusa, suprotstavio ženi sa megafonom, a na njeno pitanje šta predstavlja američka zastava, odgovorio je da predstavlja „Ameriku i svakog građanina koji tu živi“.

Na to mu je žena uzvratila da američka zastava predstavlja „simbol ropstva“.

U trenutku kada je američku zastavu zahvatio plamen, jedan od prisutnih je počeo uzvikuje: „Znamo šta ova zastava predstavlja: Jedan, dva, tri, četiri — ropstvo, genocid i rat, pet, šest, sedam, osam — Amerika nikada nije bila velika“, što se na engleskom jeziku rimuje.

Paljenje zastave je postao „izazov“ koji je navodno organizovala Revolucionarna komunistička partija, navodi RT, dodajući da su se na protestu okupili aktivisti pokreta „Crni životi su važni“.

​Ipak, među demonstrantima bilo je i onih koji nisu podržali paljenje zastave, smatrajući da bi takav čin odgovarao Trampovoj administraciji.

(Izvor: Sputnjik)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR