Glas Javnosti

CENZURA NA NAJVIŠEM NIVOU: Iranski aktivista osuđen na zatvor zbog objava o porodici predsednika parlamenta

Svet
Autor: Glas javnosti

Iranski aktivista osuđen je na dve godine zatvora zbog objavljivanja detalja o kupovini koju je tokom puta obavila porodica predsednika iranskog parlamenta Mohamada Baker Kalibafa.

Prema presudi, aktivisti Vahidu Aštariju, koji je ranije objavio izveštaj o kupovini, takođe se nalaže da obriše sve naloge na društvenim mrežama, javlja Radio Slobodna Evropa.

Aštari tvrdi da je slučaj zaključen u isto vreme kada je optužen, i da je optužnica podignuta bez izlaganja odbrane i prihvatanja dokumenata koje je ona htela da priloži.


On je u aprilu na društvenim medijima objavio fotografije na kojima se neki članovi porodice predsednika iranskog parlamenta Kalibafa vide sa oko 20 velikih kofera prilikom povratka iz Turske.

Nakon toga, jedan turski novinar objavio je da je Kalibafova supruga tokom boravka u Turskoj kupila dva stana u Istanbulu, ukupne vrednosti oko 1,6 miliona dolara (1,56 miliona evra).

Kalibaf je na kritike u vezi sa putom i kupovinom u parlamentu rekao da je on od početka „bio protiv“ putovanja u Tursku.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR