Glas Javnosti

ČARLS DELI OTKAZE: Osoblje u panici, sprema čista 100 zaposlenih

Svet
Autor: Glas javnosti

Osoblju u bivšoj zvaničnoj rezidenciji kralja Čarlsa saopšteno je da očekuje otpuštanje jer se njegove kancelarije sele u Bakingemsku palatu nakon njegovog stupanja na presto.

Verna posluga dojučerašnjeg princa od Velsa u Klarens hausu - bivšoj zvaničnoj rezidenciji Njegovog veličanstva pre nego što se popeo na tron nakon smrti majke, kraljice Elizabete II u četvrtak, 8. septembar, potvrđuju insajderi, ostala je veoma potresena, "svi su prebledeli".

Njegova nova uloga kralja znači da će Čarls i Kamila, kraljica supruga, provoditi više vremena u Bakingemskoj palati, što znači da će se njihove kancelarije tamo preseliti, a prema Gardijanu, do 100 zaposlenih - od kojih su mnogi dugotrajni službenici - dobilo je obaveštenje da su njihovi poslovi tu ugroženi, uključujući čak i privatne sekretare, kancelariju za finansije, tim za komunikacije i kućno osoblje.

Obaveštenje da su mnogi postali višak primili su već u ponedeljak, tokom službe zahvalnosti za kraljicu u katedrali Svetog Džajlsa u Edinburgu, kojoj su prisustvovali kralj Čarls, kraljica supruga i drugi stariji članovi kraljevske porodice.

Iako su mnogi zaposleni u Klarens hausu morali biti svesni da su neminovne promene kada je Čarls postao kralj, verovali su da će njihovi poslovi preći u kraljevo novo domaćinstvo, pre nego što je pismo stiglo od ser Klajva Aldertona, kraljevog glavnog pomoćnika.


„Svi su zaista ljuti, uključujući privatne sekretare i viši tim. Svo osoblje radilo je do kasno svake noći od četvrtka, kada je kraljica Elizabeta umrla, da bi im ovo bilo rečeno. Svi smo vidno potreseni time”, kažu.

U pismu, ser Klajva koje im je uručeno je ovo pisalo:

„Promena uloge naših šefova značiće i promenu za naše domaćinstvo... Portfolio poslova koji je prethodno obavljan u ovom domaćinstvu podržavajući lične interese bivšeg princa od Velsa, njegove bivše aktivnosti i poslove domaćinstva se više neće obavljati, a domaćinstvo ... u Klarens hausu će biti zatvoreno. Stoga se očekuje da se ugasi potreba za radnim mestima koja se uglavnom nalaze u Klarens hausu, čiji rad podržava ove oblasti“.

Ser Klajv je dodao u pismu (neki kažu – cinično) da „ceni da su ovo uznemirujuće vesti“ i želi da ih „lično obavesti o podršci koja je dostupna u ovom trenutku.“ Naglasio da će osoblje koje pruža „direktnu, blisku, ličnu podršku i savete“ Čarlsu i Kamili možda ipak „zadržati svoje uloge“.

Očekuje se da svi koji dobiju otkaz budu plaćeni „povećanim” viškovima, iznad zakonskog minimuma i da će im se pružiti pomoć u pronalaženju snovih poslova, ako ih ne nađu u drugim kraljevskim domaćinstvima.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR