Glas Javnosti

BUGARI PROTIV NATO-a

Svet
Autor: Glas javnosti

Demonstranti su poručili da ta zemlja ne treba da učestvuje u vojnim sukobima, da se zatvore vojne baze NATO-a, da se sačuva suverenitet i pozvali vlast da odbije da isporuči oružje Ukrajini.

U centru Sofije održan je masovni protest protiv učešća Bugarske u operacijama Severnoatlantske alijanse. Demonstranti su uzvikivali "Bugarska je zona mira", "Hoćemo mir, a ne rat!" i "NATO napolje!". 


Demonstranti su poručili da Bugarska ne treba da učestvuje u vojnim sukobima, da treba da se zatvore vojne baze NATO-a, sačuva suverenitet te zemlje. Oni su takođe pozvali vlast da odbiju da isporuče oružje Ukrajini.

Protesti su održani u pedeset gradova širom zemlje, dok su najveći bili u Sofiji. Demonstranti su se okupili ispred Nacionalne palate kulture, a potom su se prošetali glavnim gradskim ulicama ka zgradama Vlade, Predsedničke administracije i parlamenta.


Hiljade ljudi potpisalo je peticiju za organizovanje referenduma "za mir i suverenitet" . Oni su izrazili uverenje da će to pomoći u "zaštiti zemlje od uvlačenja u rat". Inicijativa takođe ima za cilj da omogući građanima Bugarske da sami izaberu kakva će biti njihova budućnost.

Sledeći protesti pod nazivom "Bugarska – zona mira" trebalo bi da se održe za mesec dana, tačnije 21. maja.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR