Glas Javnosti

Brza hrana i dostava prevladava u Britaniji: Posle pandemije unose duplo više kalorija

Svet
Autor: Glas javnosti

Konzumacija hrane koja se može poneti i dostava su postale trajne navike Britanaca nakon pandemije virusa korona, pokazalo je istraživanje Instituta za fiskalne studije (IFS).

Institut je naveo da je potrošnja kalorija iz "hrane za poneti" u Velikoj Britaniji porasla za 50 odsto tokom vrhunca pandemije i ostala visoka i nakon što je pandemija počela da jenjava.

Prema istraživanju, prosečna odrasla osoba u Velikoj Britaniji je unosila oko 270 kalorija nedeljno iz "hrane za poneti", a tokom prvog zatvaranja 2020. zbog pandemije ta brojka je porasla na 395 kalorija nedeljno.

Tokom trećeg nacionalnog zatvaranja u Britaniji 2021. godine, potrošnja kalorija iz ovakve hrane je dodatno porasla na prosečnih 470 kalorija nedeljno.


Nakon ublažavanja ograničenja je pomenuta brojka početkom 2022. godine smanjena na oko 400 kalorija nedeljno, što je ipak za 50 odsto više nego pre pandemije.

Aplikacije za isporuku brze hrane popularne u Britaniji kao što su Deliveru (Deliveroo) i Džast it (Just Eat) su i delje veoma popularne i čini se da su za Britance postali trajna navika.
Istraživači su rekli da su analizirali podatke samo do prvog kvartala 2022. godine, pre rasta životnih troškova, ali njihovi zaključni ukazuju na pomak u navikama građana Velike Britanije.



Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR