Glas Javnosti

BRUTALNO HAPŠENJE DVANAESTOGODIŠNJE DEVOJČICE: Policajci je OBORILI NA POD i držali je na zemlji! (VIDEO)

Svet
Autor: Glas javnosti

Policija iz Hong Konga je na meti kritika zbog strašnog čina hapšenja devojčice od 12 godina koja je za vreme protesta, kako kaže njena porodica, kupovala pribor za likovno.

Na snimku koji je prenet društvenim mrežama i honkoškim medijima vidi se kako policija ograđuje grupu ljudu među kojima je devojčica, koja se sklonila sa strane i pokušala da pobegne.

Jedan policajac ju je oborio na tlo, a nekoliko njih je pritrčalo da mu pomogne da je drži na tlu. Dok se devojčica otimala, policija je rasterivala ljude koji su posmatrali scenu.

Hapšenje se dogodilo tokom najvećeg uličnog protesta u Hong Kongu od 1. jula, kada je Peking nametnuo gradu novi bezbednosni zakon.

Majka devojčice rekla je da će tužiti policiju. Ona je navela da su njena ćerka i 20-godišnji sin – koji su oboje kažnjeni zbog kršenja okupljanja tokom pandemije – kupovali pribor za likovno i da je devojčica pobegla jer se uplašila.

Devojčica je tokom incidenta prošla sa modricama i ogrebotinama.

Klaudija Mo, prodemokratska poslanica, rekla je da ovaj događaj pokazuje koliko je honkoška policija postala “nepotrebno razdražljiva” i da lako poseže za silom.

Policija je nekoliko sati nakon incidenta potvrdila da je 12-godišnjakinja uhapšena dok je “sumnjivo” bežala i istakla da su njeni službenici primenili “minimalnu silu” da je obuzdaju.

(Glas javnosti/Blic.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR