Glas Javnosti

Brus Li Da li je on stvarno znao borilačke veštine ili je bio samo glumac

Svet
Autor: Glas javnosti

Iako je Brus Li jedan od najvoljenijih glumaca i ličnosti, često postavljeno pitanje je: „Da li je on stvarno znao borilačke veštine ili je bio samo glumac“.

Ekspert za borilačke veštine i to za kineski Wing Chun i Kung Fu. Još kao mlad, Brus je krenuo da trenira svoju prvu borilačku veštinu Wing Chun i to pod nadzorom legendarnog majstora Ip Mana. Sa 20 godina već je ovladao tehnikom i nastavio da radi na svom usavršavanju.
Kada je završio studije (filozofiju), Brus je otvorio svoju školu borilačkih veština pod nazivom „Jeet Kune Do“. To je bio naziv njegovom originalnog stila koji je u prevodu značio „ Put presretajuće pesnice“. Pošto je živeo u Los Anđelesu, poznate ličnosti bili su mu najčešći učenici, pa su neki od njih i Stiv Mekvin, Karim Abdul Džabar, Džejms Kolburn i mnogi drugi.
Brus je svoju svetsku slavu stekao zahvaljućiv svojim borilačkim filmovima u kojma je upravo demonstrirao Jeet Kune Do veštinu koja i danas živi i koju predaju njegovi najbliži učenici. Ipak, 45 godina posle njegove smrti, ljudi se i dalje pitaju da li je Brus bio najbolji borac na svetu i da li je on možda i najbolji borac svih vremena?

Intervju možete poslušati u ovom video klipu i ovo je ujedno i jedan od najređih snimaka Brusa Lija koji je pre samo nekoliko godina pronađen.

Verovali ili ne, Brus je davno dao odgovor na to pitanje. U jednom intervjuu koji je Brus davao preko telefona, voditelj ga je pitao šta on misli, da li je zaista toliko dobar, a Brus je uz smešak odgovorio: „Kada bih vam rekao da sam najbolji, verovatno bi ste rekli da sam hvalisavac, ali kada bih vam rekao da nisam, znali biste da lažem“. 

BONUS VIDEO: SVETLANA ĐOKOĆ EKSKLUZIVNO IZ PODGORICE: IZ CENE GORE NESTALO 3,5 TONE KOKAINA

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR