Glas Javnosti

BRITANSKO ISTRAŽIVANJE POKAZALO: Mnogi stariji radnici se osećaju diskriminisanim na poslu

Svet
Autor: Glas javnosti

Otprilike svaki peti zaposleni stariji od 55 godina smatra da je diskriminisan zbog godina, pokazuje britansko istraživanje.

Istraživanje finansijske kompanije Canada Life na 2.000 odraslih otkrilo je pritužbe koje uključuju manje mogućnosti za napredovanje na radnom mestu i osećaj većeg pritiska da dobro rade svoj posao.
Stariji ljudi takođe veruju da je poslednjih godina došlo do negativne promene u stavovima prema njima, pri čemu ih poslodavci manje cene, navodi se u izveštaju.

- Stariji zaposleni su u srcu naše ekonomije i izuzetno su vredan resurs za hiljade poslodavaca. Oni donose na svoja radna mesta vrstu iskustva i stručnosti koja dolazi s vremenom i zabrinjavajuće je da se mnogi osećaju diskriminisanim na radnom mestu i osećaju da su njihove prilike za napredovanje ugrožene krizom troškova života - rekao je Dan Kruk, direktor prodaje u Canada Life-u.
Takođe je dodao da "kada se zaposleni osećaju iscrpljeno i finansijski i emocionalno na radnom mestu, poslodavci treba da obezbede jednake mogućnosti i podršku".
- Oni su dužni da vode računa da stvore okruženje u kojem radnici svih uzrasta i na svim nivoima osećaju da mogu da napreduju u svojoj profesiji - ukazao je on.


Glas javnosti/ N01S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR