Glas Javnosti

BRITANSKI NOSAČ AVIONA BESPOMOĆAN PROTIV RUSKIH LOVACA! Posmatrao kako najmanje 30 puta izvode simulirani napad na njega

Svet
Autor: Glas javnosti

Britanski nosač aviona bio je potpuno bespomoćan protiv ruskih lovaca i bombardera.

Prolazak udarne grupe britanskog nosača aviona kroz istočni Mediteran pokazao se kao veoma ozbiljna nevolja za London.

Uprkos činjenici da je nosaču aviona trebalo nešto više od jednog dana da stigne, postalo je poznato da su lovci i bombarderi  Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uvežbavali udare na njega najmanje 30 puta. Podatke o ovoj temi citira UK Defence Journal, napominjući da su ruske avione stalno presretali lovci F-35.

„Ranije su ruske letelice presretane skoro svaki dan, ali sada kada se udarna grupa vratila u Mediteran, ovo se ponovo dešava.

U stvari, prijavljeno je da su F-35 sa HMS Queen Elizabeth presreli ruske avione u istočnom Mediteranu više od 30 puta kao deo udarne grupe nosača aviona.

Sada kada su se brodovi vratili u region nakon plovidbe  iz Pacifika, izgleda da se interes Rusije obnovio.

U intervjuu Debori Hejns iz Skaj njuza, ministar odbrane Ben Volas rekao je da je Rusija obnovila interesovanje za HMS Queen Elizabeth i njene avione F-35 dok su se vraćali kući preko Sredozemnog mora.

„Nije tajna da su Rusi bili veoma zainteresovani za grupu nosača aviona na putu iz Ujedinjenog Kraljevstva – kada su nosač aviona i grupa koju je predvodila otplovili do Tihog okeana – a sada je ponovo u Sredozemnom moru“, prema britanskim novinama, prenosi Webtribune.rs.

Osim toga, postoje informacije da bi ruske letelice mogle da pokušaju i da uspostave mesto pada britanskog lovca F-35 južno od Kipra, pošto se, prema nezvaničnim informacijama, ovde kretala ruska podmornica.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR