Glas Javnosti

BRITANIJA I KANADA SE UDRUŽILE: Uvedene sankcije Lukašenku i njegovom sinu

Svet
Autor: Glas javnosti

Sankcije predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku, njegovom sinu Viktoru Lukašenku i određenim članovima beloruske vlade uvele su u isto vreme Kanada i Velika Britanija.

- Velika Britanija je uvela sankcije od istorijskog značaja protiv Aleksandra Lukašenka, njegovog sina i visorangiranih ličnosti u beloruskoj vladi u skladu sa novim britanskim režimom sankcija zbog kršenja ljudskih prava - navedeno je u saopštenju.

Nove sankcije Britanije uključuju zaplenu aktiva i zabranu ulaska u zemlju. Te informacije se nalaze na spisku restriktivnih mera objavljenom na sajtu britanskog Ministarstva.

U saopštenju ambasade Britanije u Rusiji navodi se da je "režim Lukašenka odgovoran za čitav niz kršenja ljudskih prava protiv predstavnika opozicije, medija i stanovništva Belorusije u svetlu falsfikovanih izbora".

"Uprkos pozivima svetske zajednice u više navrata, Aleksandar Lukašenko je odbio da stupi u dijalog sa opozicijom, samo pojačavajući surove represije", saopštila je ambasada.

Istovremeno, i Kanada je uvela iste sankcije.

"U saradnji sa Velikom Britanijom i u znak podrške narodu Belorusije, Kanada uvodi sankcije protiv činovnika beloruske vlade, uključujući Aleksandra Lukašenka", navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu kanadske Vlade.

(Glas javnosti/Vostok)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR