Glas Javnosti

BORIS DŽONSON SVE BRŽE TONE? Moguće glasanje o poverenju po drugi put

Svet
Autor: Glas javnosti

Autoritet britanskog premijera Borisa Džonsona dodatno se srozao ostavkom još tri ministra.

Vil Kvins, ministar za decu i porodicu, rekao je da "nije imao izbora nego da podnese ostavku", dok je pomoćnica ministra saobraćaja Laura Trot izjavila da daje ostavku zbog gubitka "poverenja" u vladu.

Viktoria Atkins podnela je ostavku sa pozicije u Ministarstvu unutrašnjih poslova, rekavši da bi "integritet, pristojnost, poštovanje i profesionalizam" trebalo da budu važni.

Ser Grejam Brejdi, predsednik Odbora 1922. koji može pokrenuti glasanje o poverenju, sazvao je hitni sastanak u sredu popodne. Sastanak bi, piše Jutarnji, mogao biti okidač da se već uveče pokrene glasanje o poverenju.

Meseci afera Borisa Džonsona i njegove vlade kulminirali su u utorak ostavkom dvojice ključnih ministara - finansija i zdravstva,

I Riši Sunak i Sadžid Džavid su naveli da su do pslednjeg trenutka ignorisali sve veće tenzije i razdore ali da je kap koja je prelila čašu optužba za seksualno uznemiravanje upućena Krisu Pinčeru, zameniku šefa paralamentarnog kluba, za koju je Džonson navodno znao ali je odlučio da je ignoriše.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR