Glas Javnosti

BONUS DOBRODOŠLICE: 10.000 evra za svakog ko prihvati ovaj posao

Svet
Autor: Glas javnosti / b92

Medicinskog osoblja nedostaje u celoj Nemačkoj, zbog toga poslodavci na sve načine pokušavaju da privuku nove radnike.

Šta drugo može privući radnike nego novac, zbog toga se direktor jedne njemačke klinike odlučio na nesvakidašnji potez.

nurse-2141808_1920.jpg
foto:



Kako prenosi Fenix-magazine, direktor klinike Bad Bramstedt izneo je posebnu ponudu za posao. Za novog radnika nudi bonus dobrodošlice od neverovatnih 10.000 evra.

Dakle, svako ko prihvati posao automatski dobije 10.000 evra. Nemački mediji navode kako na ovaj način bolnica u Šlezvig Holštajnu želi da odgovori na nedostatak medicinskih sestara, prenose Nezavisne novine.

Dakle, kako stoji u oglasu, ova ponuda odnosi se na 15 slobodnih radnih mesta u bolničkom sektoru. Ugovor o radu je na neodređeno vreme, nedeljno radno vreme je 38 sati, a uz to postoji i godišnji bonus, objašnjavaju nemački mediji.

Već se duže vremena predlaže uvođenje bonusa za zapošljavanje medicinskog osoblja. Određene političke stranke su u prošlosti predlagale neoporezivanje bonusa za dobrodošlicu. Plate medicinskog osoblja, posebno medicinskih sestara zavise od odeljenja na kom rade, savezne države, radnog vremena i stepena obrazovanja.

Prosečni mesečni prihod za medicinsko osoblje je 2.899,84 evra na puno radno vreme i 1.996,33 na pola radnog vremena. Najbolje plate medicinske sestre imaju u Minhenu, i ta prosečna plata iznosi 4.080 evra.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR