Glas Javnosti

'BOMBARDOVANJE SRBIJE je cinizam, a ne PARADA U MOSKVI': Ruski senator opleo po Zapadnim medijima

Svet
Autor: Glas javnosti

Pokušaj zapadnih medija da Paradu pobede predstave kao demonstraciju ruske vojne moći je otvoreni cinizam, izjavio senator Aleksej Puškov.

Puškov je naveo naslove tekstova stranih medija: CNBC je na primer objavio da se "Rusija sprema za snažnu demonstraciju vojne moći u Moskvi, to je važno za Putina", BBC kaže da "Rusija održava paradu u senci virusa korona", Blumberg koji kaže da "Putin demonstrira vojnu moć uoči ključnog glasanja".

"Zapadni mediji, kao i obično, pokušavaju da predstave našu paradu kao demonstraciju vojne moći. To je i otvoreni cinizam i odsustvo želje da se shvati značaj tog događaja za našu zemlju i odbacivanje naše presudne uloge u pobedi nad nacizmom", napisao je Puškov na "Telegramu", a prenosi Sputnjik.

On je naveo i šta je, prema njegovom mišljenju, demonstracija vojne moći u čistom obliku:

"To su američke armade daleko od američkih voda. To je zauzimanje Iraka, bombardovanje Beograda i Tripolija. U isto vreme naša parada je nešto sasvim drugo, ali oni koji su opsednuti samo jednom idejom – globalnom hegemonijom, to ne mogu da vide", rekao je Puškov.

Ono što najviše nervira kad je reč o paradi je činjenica sa se Rusija nije potčinila nikome.

"I u trenutku kada su u Americi – razaranja, krađe, rat oko spomenika, bezvčašće i haos i još 120.000 mrtvih od virusa korona, videti ovako nešto u Moskvi prosto je nepodnošljivo", zaključio je Puškov.

(Izvor: Sputnjik)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR